VanderMmeer

Op 05-11-2016 jl zijn wij toegetreden als Geofriend. Zoals elders op deze site te lezen is dat evenement niet ongemerkt verlopen en had het met de voorbereidingen nog wel wat voeten in aarde. Uiteraard zijn wij superblij hierom en danken alle Geofriends voor het in ons gestelde vertrouwen. Wij vinden het mogen toetreden in ieder geval een absolute bevestiging van het feit dat Geocaching véél meer is dan een uit de hand gelopen hobby. Je bouwt er vriendschappen mee op, het schept weinig tot geen verplichtingen en je wordt er een sterker mens van.

Ook wij hebben ooit, het was zomer 2008, kennisgemaakt met deze, destijds nog meer als nu, ‘duistere hobby‘. Kennissen van ons beoefenden dit spel al enige tijd en het viel ons op dat er een stilte (en die was niet spreekwoordelijk) inviel zodra het gesprek naar deze heimelijke vrijetijdsbesteding neigde. Totdat enige maanden later Margreet, samen met haar moeder genietend van een aantal vakantiedagen in Portugal, hen in Albufeira tegenkwam op een gezellig terrasje en opeens de woorden ‘kissies zoeken’ vielen. “En nu moet je me toch eindelijk eens vertellen wat dat dan zo inhoudt”.  Dat waren de woorden waarmee voor ons een totaal nieuwe wending aan ons leven werd gegeven. Niet veel later moest er een account worden aangemaakt en de volgende ochtend, 14-08-2008 werd de allereerste cache voor ons aan de statistieken toegevoegd: Fort Westervoort, GCT60P. Lekker dicht bij huis en met voldoende avontuur in zich om meteen verknocht te raken.

Onze cachenaam VanderMmeer is opgebouwd uit onze achternaam met daaraan toegevoegd de eerste letter van Margreets’ voornaam, just to know.

Gedurende ons lidmaatschap hebben ook wij weer gezorgd voor aanwas in de Geocaching-crowd en zo kan het maar zijn dat je ook onze dochters Madelon-Daniëlle (aka VanderMmeerMD) en Brenda-Yacintha (aka R&B caching) in ons gezelschap (en vaak ook ‘in het wild’) tegenkomt.

Gedurende het eerste jaar kwamen wij al in aanraking met Geocachers waarvan we zeker wisten dat we daar nog menig gezellige, maar ook avontuurlijke, momenten mee zouden beleven. En dat fenomeen heeft zich in de jaren daarna alleen maar gecontinueerd, met als kers op de taart onze inauguratie bij de Geofriends.

Onze voorkeur gaat uit naar het ondernemen van aparte caches, caches waarbij iets meer van je fysiek, je psyche en vaak ook  je verdere sociale vaardigheden wordt gevraagd. Zo kan het voorkomen dat er ineens een voorstel in de groepsapp wordt gestort waarbij op korte termijn deelname aan een semi-bizarre uitdaging wordt gevraagd, maar ook komt het voor dat er een verplaatsing in de nachtelijke uren in het verschiet staat. Zolang onze fysieke gesteldheid en agenda het toelaat, zullen wij pogen hier onze bijdrage aan te leveren.

Geocaching staat voor ons gelijk aan Genieten !!

Bekijk ons profiel op geocaching.com:

GEOCACHING.COM PROFILE GEOCACHING.COM PROFILE

En hieronder onze GC-statistieken: