Purnode

De vraag is of dit uberhaupt een Geofriends-onderneming is geweest. Eigenlijk niet. Geofriends is pas begin 2011 ontstaan. Als je kijkt naar de teams die aanwezig waren dan zou je kunnen stellen dat het de eerste aanzet was. Alleen “Team Mac Bean Stash” kon helaas niet aanwezig zijn. De rest was present op dit pre-natale Geofriends-uitje. Vandaar dat we dit weekendje in de Belgische Ardennen toch op onze site vermelden.

Wat hebben we gedaan? In de provincie Namur en net over de grens in Frankrijk bleken twee aan elkaar gerelateerde caches te liggen. Het gaat om GCJPN4 “TNT : Donjons & Mountains” en GC22FB4 “Moria: The Return”. Het was Remco van “The Axe Factor” die ons attendeerde op deze caches. Vervolgens was het “Ellino” die al een aantal jaar geregeld op een camping in die omgeving verbleven. Toen ging het snel.

Er werden serieuze plannen gemaakt. Zou het niet leuk zijn om een weekendje camperen te combineren met die twee caches!? Natuurlijk! De teams “Demostar”, “Ellino”, “Fine-Line”, “Mr. Loggy”, “The Axe Factor” en “The Heuv” zouden uiteindelijk deelnemen aan dit weekend. Voor de gelgenheid werd een T-shirt gemaakt en door sommigen de nodige ontbrekende kampeer-artikelen aangeschaft.

Op vrijdag 20 augustus 2010 was het dan zover. De eerste teams reisden af naar Purnode in de omgeving van Dinant. Er waren afspraken gemaakt met de eigenaar van  “Camping Du Bocq”. Daardoor konden we met onze tenten bij elkaar konden staan op het trekkersveld. Er kon op die dag al gecached worden. Nog niet de beoogde caches want niet alle teams waren al aanwezig. “The Heuv” en “Ellino” hebben in de herkansing de cache GCHJ9C “Marie & Co” gevonden. Vier jaar eerder, in 2006, strandden we bij deze cache vanwege een stuk onervarenheid. Nu, samen met “Fine-Line”, lukte het wel.

Aan het einde van de middag arriveerden ook “The Axe Factor” en “Mr. Loggy” in Purnode. Zij bleken zich onderweg vanuit Nederland ook al te goed te hebben gedaan aan een aantal caches op de route.  ‘s Avonds werd de theorie en een klein stukje praktijk van het abseilen doorgenomen aan de rand van de camping. Dat abseilen zou immers een wezenlijk onderdeel zijn van de caches die we in het vooruitzicht hadden. Daarna was het tijd voor een stukje ontspanning bij de tenten. We zouden de volgende dag behoorlijk aan de bak moeten.

Op zaterdagochtend sloot ook het laatste team aan. De rest hielp team “Demostar” met het opzetten van de tent en het vullen van het “Prinses-op-de-erwt-matras”. Na het zekerstellen van een slaapplaats konden concrete plannen gemaakt worden. Wat gaan we doen? Eerst boodschappen voor een gezellig avondje of gaan we gelijk doen waar we uiteindelijk voor gekomen zijn? Het zou een combinatie worden. Als eerste werd koersgezet richting het eerste waypoint. Het zou een ondergrondse ervaring worden. Wat gaaf! Dit hebben we in Nederland niet. Tot het eind van de middag werd het programma gevuld met het (be)zoeken van waypoints en het genieten van de omgeving. We kwamen er al snel achter dat hier toch even anders op de kaart gekeken moet worden dan in ons platte landje. De kortste route in meters zou wel eens een hachelijke onderneming kunnen worden door de vele aanwezige rotswanden.

Toen het tegen de avond begon te lopen kregen de cachers honger. Er moest dus iets geregeld worden om de inwendige mens te kunnen verzorgen. De Delhaize-supermarkt in Dinant bood uitkomst. Er werden met name lekkere dingen ingeslagen om ‘s avonds te kunnen barbequen. De eerste cache van het tweeluik, “Moria: The Return” hadden we inmiddels op onze naam staan. Aangezien deze cache in Champagne-Ardenne in Frankrijk ligt konden enkele teams ook hun eerste cache in Frankrijk aan hun statistieken toevoegen. De avond werd gevuld met eten, het nuttigen van enkele alcoholische versnaperingen (niet teveel want we zouden nog een drukke dag voor de boeg hebben) en de nodige muziekale omlijsting verzorgd door “Mr. Loggy”.

Van het fenomeen dat op zondag de bakkerijen in Belgie ook brood bakken hebben we dankbaar gebruik gemaakt. We konden in alle rust ontbijten met verse warme croissants, koffie en vruchtensap voor de nodige vitaminen. Niet te lang natuurlijk want er moest en zou gecached worden. Aangezien we niet meer zouden terugkomen op de camping (voor dit weekend dan) moesten ook de tenten ingepakt worden. Als een club Nomaden vertrokken we met onze stoet volgepakte auto’s.

Deze laatste dag van ons weekendje uit stond in het teken van de cache “TNT : Donjons & Mountains”. De benodigde info was de dag ervoor al verkregen en we konden dus op voor de finale. Na het volbrengen van enkele waypoints kwamen we aan bij de cachelocatie. Deze was echter niet zomaar te bereiken. Dat was natuurlijk geen verrassing. Hier kwamen we immers voor. Er werd een plan gemaakt om bij de cache te komen. Niet iedereen was even gecharmeerd van deze wijze van benaderen. Maar gelukkig waren er hier, net als naar Rome, meerdere wegen die naar de cache leiden.

Uiteindelijk kon eenieder bij de cache komen en werden de namen bijgeschreven in het logboek. Met een voldaan gevoel gingen we terug naar de auto’s om ons op te maken voor de terugreis naar Nederland.

Ellino