The Swamp

Voor de eerste “Cache in de kijker” is gekozen voor “The Swamp” (GC17KTE). Deze cache heeft Rob “Mr. Loggy” samen met Remco van “The Axe Factor” (TAF) gedaan op 05-05-2010. In een gekke bui zijn zij samen naar België gegaan om ook België op de kaart te hebben. Deze dag moest natuurlijk wel in stijl worden afgesloten.  TAF had thuis het een en ander opgezocht en kwam zo op “The swamp”. Voor Mr. Loggy was dit het eerste spannende geocachemoment dat hij heeft beleeft. Later zouden er samen met “Geofriends” veel meer volgen.

“The swamp” is een 4 sterren terrein-cache en lig, zoals de naam al doet vermoeden, midden in het moeras in het plaatsje Zolder. Aan de foto’s te herleiden kun je deze cache op verschillende tijdstippen van het jaar proberen te pakken. Om nu te spreken van lopen is in dit geval niet het juiste woord. Elk type weersomstandigheid heeft namelijk invloed op de moeilijkheidsgraad van deze cache. Zo zou je bijvoorbeeld in een periode van droogte de cache op een relatief makkelijke manier, zonder al teveel vies te worden, kunnen bereiken. Tijdens de vorst zou men nog meer voordeel kunnen hebben. Maar wanneer er meer regen is gevallen en het grondwater flink gestegen is, dan heeft men iets meer een uitdaging, zo ondervonden ook TAF en Mr. Loggy.

Het moeras bestaat uit een vies, drassige, bruine smurrie. Wanneer je het moeras betreed merk je dat je meteen vastgezogen word. Dit maakt het alleen maar lastiger om je voet weer los te krijgen. Wanneer je je voet lostrekt dan komen er ook gassen vrij uit de bodem en die ruiken niet echt fris. De lol zat er al snel in toen TAF tot bijna zijn middel in het moeras stond. Hij moest echt geholpen worden om los te komen. Dit duurde even want Mr. Loggy kwam niet meer bij van het lachen. Ook hij ontkwam niet aan het zelfde lot en waren later de rollen omgedraaid.

Normaal gesproken is 1 a 2 km lopen naar een Wp geen punt, maar op deze manier wordt het toch iets lastiger. Voor de Geocacher die wel van een uitdaging houdt, het niet erg vind om vieze nagels te krijgen en van lol houdt, is deze cache zeker een aanrader.

Tips:

  • Draag oude kleren die je evt. later weggooit. Het moeras is vies bruin en blijft na het wassen terugkomen. Daarnaast lijkt het me ook niet bevorderlijk voor de wasmachine.
  • Neem wat flessen water mee, of een watercan, om je na de hand schoon te spoelen.
  • Ga ten alle tijden met min. 2 personen. Ga niet alleen.
  • Neem evt. een lange, sterke stok mee om jezelf uit het moeras te drukken.
    Heb geen hoogtevrees. Op locatie zal je zien waarom.
  • Denk aan je persoonlijke spullen. Neem zo min mogelijk mee en pak ze desnoods in met afsluitbare zakjes.

The Axe Factor & Mr Loggy