Team Mac Bean Stash

Onze teamnaam Mac Bean Stash is een anagram uit de eerste drie letters van onze voornamen; Sander, Charlotte, Amber en Sterre. Toevallig is Bean de nederlandse vertaling van de achternaam van manlief en is Stash hetgeen waar het bij geocachen om draait. Leuk zo’n lange naam, maar af en toe is het priegelen op het logrolletje…

De besmetting met het geocache-virus vond plaats op 03-08-2007 op vakantie in de Dordogne. Een nederlandse cacher vroeg ons of we zin hadden om een schat (Le rocher du gardien) te gaan zoeken met een GPS. Nou, toe maar dan, we zien wel wat het is. Toen die middag een tupperwaredoos met spullen onder een rotsblok tevoorschijn kwam terwijl we aan een adembenemende afgrond stonden, was duidelijk dat we hiermee verder wilden.

Toch duurde het nog tot juni 2009 voordat we een profiel aanmaakten op GC.com en een GPS kochten. Onze eerste Magellan eXplorist 200 met zijn beperkte mogelijkheden maakte al snel plaats voor een Garmin GPSmap60Csx met èchte topokaarten in kleur. Dit toppertje ruilden we een jaar later in voor een Oregon waar we nog steeds geen spijt van hebben.

Met onze eerste Magellan eXplorist 200 sloeg de geocache-vonk over naar broer Remco aka The Axe Factor. Amber had hem tijdens een logeerpartijtje verteld over onze cache-belevenissen in Zweden en een week later liepen we samen De Dacty Cache. De fascinatie voor nachtcaches was daarmee een feit en ondertussen hebben we meer dan 50 nachtcaches gedaan waarvan er velen op ons favorietenlijstje staan.

Hoe we met de andere geofriends in contact kwamen? Tijdens de multi Avatar en het doodshoofd kwamen we op het eerste waypoint Marc aka Ellino met broer Robin aka Fine-Line tegen en we besloten om de cache samen verder te lopen. Toen ik samen met Remco een week later halverwege Stikkedonker vastliep, belde ik Marc voor een hulplijntje. Toen Remco de volgende dag het GC-profiel van Marc bekeek, rolde hij bijna van z’n stoel; Marc en Remco hadden bij elkaar in de klas gezeten. Het balletje begon steeds sneller te rollen en zo kwamen ook Rob, Guido en Joost & Audrey in beeld.

Niet veel later liepen we samen diverse caches waaronder Waardeloos, 666 en The hunt for Red October. Tijdens die evenementjes ontstond langzamerhand het idee om samen een unieke uitdaging aan te gaan; binnen 24 uur in 15 verschillende landen een cache vinden. In de aanloop hier naartoe gaven we onszelf een naam: geofriends.nl was geboren

Onze geocache Top 5:

  1. Welcome to the nightmare!
  2. Lost Place Camp
  3. 666
  4. Little Switserland in Luxembourg
  5. The Rock T5

Ons foto-album:

Onze GC-statistieken: