Project A.P.E. Expedition

Deze bijzondere cache in de kijker hebben wij als Geofriends niet zelf bezocht, maar onze Geovrinden VanderMmeer enNiMa&theBlackdog hebben een hele mooie reis naar Zuid-Amerika gemaakt om deze cache te bezoeken. Uiteraard bezochten zij niet alleen deze cache maar maakten zij er gelijk een onvergetelijke trip van omdat ze toch “ in de buurt zijn”.

Om welke cache gaat het nu eigenlijk?

Deze cache behoort tot de serie van caches die geplaatst zijn in het kader van de film Planet of the Apes. In 2001 zijn er 14 van dit type caches geplaatst. Bij iedere geocache hoort een fictief verhaal waarin een wetenschapper een alternatieve  evolutie van primaten laat zien. Het bijzondere is dat er is nog maar 1 cache actief is van deze serie en die bevind zich in Brazilië.

De cache is gelegen in een State Park dat door UNESCO beschermd is, vol met rivieren, watervallen, meren, grotten en dieren. De wandeling duurt ongeveer een half uur voordat je bij de cache bent. Een tocht door een prachtige omgeving waarbij je je ogen uitkijkt.

En deze cache gaan onze Geovrinden bezoeken.  Hun tocht begint in Brazilië. Met  TAP Portugal vliegen zij naar Sao Paulo, daarna bezoeken zij de buurlanden Argentinië, Paraguay en Uruguay en vervolgens gaan zij terug naar Brazilië, om vanuit Sao Paulo weer terug te vliegen naar Nederland.

08-02-2014

Op 8 februari is het dan zover, VanderMmeer en NiMa&theBlackdog vertrekken richting Brazilië. De vlucht vanuit Amsterdam loopt volgens schema en ze vertrekken op tijd naar Lissabon waar de overstap gemaakt gaat worden naar Sao Paulo.

Helaas loopt de vlucht daar vertraging op. Volgens Jan van der Meer komt het omdat de stewardess haar panty kwijt is of dat de piloot dronken is maar we krijgen al vlug een nieuw bericht dat er toch een technisch probleem is. Met dat toestel  gaat die avond niet meer gevlogen worden. De geocachers worden ondergebracht in het Marriott hotel. Natuurlijk niet verkeerd maar ze waren liever gelijk doorgevlogen. Na een paar uurtjes slaap vertrekt de vlucht gelukkig de volgende dag toch naar de voorlopige eindbestemming.

Met circa twaalf uur vertraging komen de Geovrinden aan in Brazilië. De auto wordt opgehaald bij de verhuurder en er wordt een overnachting gemaakt in Sao Paulo. Na een heerlijke nacht met veel nachtrust gaan VanderMmeer enNiMa&theBlackdog beginnen aan hun avontuur richting de APE cache.

11-02-2014

Met Nicole achter het stuur, Jan als navigator en Marcel en Margreet op de achterbank gaat het stel op pad in hun Chevrolet. Onderweg wordt de eerste cache van Brazilië gelogd.

Geweldig!  Brazilië staat op de kaart!

Dan rijden ze richting Intervalis State Park,  om samen met een gids een prachtige jungletocht te maken. Tijdens de tocht zijn er twee apen gespot! Dat maakt de hele tocht toch wel helemaal compleet! Als hoogtepunt wordt dan ook de bijzondere APE cache gevonden. De log van Marcel en Nicole kun je hier alvast lezen, die van Jan en Margreet volgt binnenkort.

Het is warm en de zon schijnt dus in zomerkleding zijn ze vandaag weer richting Sao Paulo vertrokken. Morgen gaan onze Geovrinden naar Argentinië!!

13-02-2014

Al vroeg vertrekt de vlucht van Sao Paulo naar Buenos Aires, Argentinië. 05:00uur lokale tijd kregen we het bericht dat de Geovrinden ingecheckt waren. Op zich wel lekker want de temperatuur is inmiddels opgelopen naar 35 graden. Dus hoe eerder op pad, des te beter qua temperatuur.

En kijk eens wat een vrolijke steward en stewardess! Inclusief panty en jarretel (klim)gordel volgens Jan. Geofriends zie je ook overal 😉 Na aankomst wordt de eerste cache gelogd. Ook Argentinië is gekleurd op de kaart!

Margreet vertelde dat er een Oranje hoekje is in Buenos Aires, dat heel duidelijk laat zien hoe Argentinië en Nederland met elkaar verbonden zijn wegens onze koningin Maxima.

Er wordt geslapen in “Hotel Unique Executive Central” in Buenos Aires.

14-02-2014

Wat een prachtige Valentijnsdag om ‘s ochtends te vliegen naar de Iguazu watervallen! Hier gaan de Geovrinden met een taxi op pad richting Paraguay. Met Manuel de taxichauffeur stappen ze op de veerboot. En met een stempel rijker in het paspoort staat ook Paraguay op de kaart. Op dit event waren geen lokale cachers, maar her en der worden er Nederlandse klompjes uitgedeeld . De bevolking zal weten dat onze Geovrinden zijn geweest!  Dezelfde avond wordt er teruggevlogen naar Buenos Aires.

15-02-2014

Ook vandaag moet er weer vroeg aangetreden worden want de boot vertrekt om 08.45 uur vanuit de haven van Buenos Aires richting Colonia del Sacramento, Uruguay. Het event voor Argentinië wordt gehouden in de aankomsthallen van de haven om 06.30 uur! Ja wie de Geovrinden wil ontmoeten moet er vroeg bij zijn en ja hoor, daar is een medecacher die de Nederlanders graag wil ontmoeten!

In Uruguay wordt de reis voorgezet per golfkar. Handige cachemobiel! Hier wordt,voordat de Geovrinden weer terug gaan per boot, een event georganiseerd.

16-02-2014

Vanuit Buenos Aires wordt er teruggevlogen naar Brazilië, Sao Paulo. Daar wordt per huurauto de reis richting Rio de Janeiro verder afgelegd. Dit gebeurt met dikke regenbuien en grote druppels regen.  Uiteraard worden er nog wat caches gelogd onderweg. Jan vertelt dat iedereen langs de snelweg over de vluchtstrook loopt alsof het een voetpad is. Geen verlichting. Levensgevaarlijk was de ervaring van onze Geovrinden! ’s Avonds wordt er ingecheckt in Hotel Mirador Rio Copacabana.

17-02-2014

Volgens eigen zeggen gaan de Geovrinden vandaag de toerist uithangen. Het was de bedoeling om naar het beeld ”Cristo Redentor” (Christus de Verlosser) te gaan maar omdat deze in de mist verstopt zit wordt dat een dagje uitgesteld.

Het event dat hier gehouden wordt, wordt bezocht door twee personen! Eén persoon uit Rio en één persoon uit Sao Paulo. De personen spreken goed Engels. Er wordt gezellig gekeuveld onder het genot van een bakkie koffie en Hollandse klompjes sieren de borstkas van de geocacher.

De Suikerbroodberg wordt wel bezocht en de miniaapjes die daar rondlopen vinden de tas van Margreet uiterst interessant…Zou er wat lekkers in zitten?? De Suikerbroodberg is een 396m hoge bergtop. De bergtop is een van zeven granieten rotsblokken van Rio de Janeiro. De berg is kegelvorming wat een karakteristiek aanzicht geeft.

18-02-2014

De mist is weg dus vandaag gaan onze Geovrinden de populaire berg op om het Christus beeld van dichtbij de bewonderen.  En uiteraard wordt het strand van Copacabana niet overgeslagen! Hier genieten ze van het mooie weer en al het moois wat Brazilië te bieden heeft.

Nog een paar dagen genieten onze Geovrinden in het prachtige Zuid-Amerika. Op het moment dat zij goed en wel thuis zijn zullen we het hele verslag met caches op onze website plaatsen.

VanderMmeer