Handling 1135

Begin september komen Marc en Sarina (Ellino) gezellig bij  Remco en Chantal (The Axe Factor)  op de koffie. Tijdens die gezellige avond worden er weer leuke ideeën verzonnen voor nieuwe cache-avonturen. Want dat is wel waar de Geofriends bekend om staan. Originele en bijzondere dingen ondernemen.

Maar één van die ideeën die ook eerder met Guido en Linda (The Heuv) was besproken, neemt al gauw grootse vormen aan. “ Zullen we het gewoon gaan doen?”  “Ja, waarom ook niet?” wordt er geopperd. Nog voor  goed en wel het laatste woord uitgesproken was, is het voorstel via de groepsapp de deur al uit.  Het bericht wordt verstuurd naar alle Geofriends. “Wie gaat er mee?” 26 oktober instappen, betalen en verder geen vragen… Dat was min of meer de summiere boodschap.

Zo snel kan een leuke activiteit ontstaan. Daarmee is sneller dan gedacht het derde Geofriends Mysterie Arrangement een feit, oftewel GMA3! Er volgden ook netjes reacties van de  friends, verder geen vragen…. Achteraf hoorden we wel dat er druk werd gespeculeerd. De titel van GMA3 had de naam “Handling 1135 “ meegekregen en dat kon van alles betekenen. Alleen de organisatie wist het.  De andere instappers  deelden inmiddels al gauw hun ideeën via een eigen groepsapp waar de organisatie niet in zat! Goed verborgen gehouden hoor! Marc en Remco nemen de organisatie verder op zich en berekenen de afstand naar Denemarken. Aangezien niemand van de Geofriends dit land nog in zijn Geocaching  statistieken had staan. Heen en terug 1135 km, vandaar de titel ”Handling 1135”

Zondagmorgen 05.00 uur dient iedereen zich de melden op ons welbekende  verzamelpunt; parkeerplaats ziekenhuis Velp. Hier staan Guido, Linda en Robin (Fine-Line) al netjes op ons te wachten. Maar waar is Sander (Team Mac Bean Stash)??? We melden dan Sander een speciale opdracht heeft gekregen en we halen hem op in Apeldoorn.

We kunnen op pad. En de speculaties vliegen nu door de bus heen. De afstand van Velp naar Zweden Stockholm Airport schijnt precies 1135 km te zijn (geweldig…) Om de groep een beetje af te leiden rijden we richting Amersfoort en parkeren we onze bus op een parkeerplaats. Hier overhandigd Marc een envelop die open gemaakt mag worden. Tja, er wordt getwijfeld want de spanning om niet te weten waar we heen gaan is toch ook wel erg leuk. Uiteindelijk wordt de envelop tegen het licht gehouden om zo te ontdekken wat er in zit. Het blijkt een puzzel te zijn die de leden toch maar gaan maken. In de bus wordt flink gepuzzeld terwijl Chantal de inmiddels richting de Duitse grens stuurt.

De puzzel wordt netjes in elkaar gelegd maar dan nog de tekst oplossen. Sander roept al gauw: “Dat is Zweeds! Ik weet het zeker!”  Met ROT13 ontcijferen en Google translate komen ze nog verder en al snel is het duidelijk dat het Deens is. We gaan naar Denemarken!! Iedereen is erg enthousiast! Onderweg maken we een gezellige koffiestop met vers gebakken Deense Broodjes en vervolgen we onze reis naar Denemarken.

Uiteraard pakken we in een aantal Duitse staten die ook nog niet op de kaart staan een cache mee. Zo die hebben we nu ook… en… genoteerd staan.

En dan is daar na een uur of zes sturen de grens van Denemarken! Uiteraard volgen hier de gebruikelijke groepsfoto’s. Een aantal hoog gewaardeerde caches worden gedaan en ook de waadcache ‘Quasimodo by HolmDK’ wordt meegepakt. Ook gaan we een leuke multicache ‘Mindst 2 bør ta den’ lopen. De multicache is nog niet zo eenvoudig maar per stom toeval stuiten de geocachers op de eindlocatie en vinden ze de goed gevulde cache.

De reis gaat verder langs GC167KK een tradi met heel veel Favo’s in de buurt van een snelweg. We lopen richting de cache en ontmoeten daar andere cachers uit Lubeck. Zij stonden al even bij het paaltje te kijken. Dankzij de hulp van Guido konden we de cache ook openen en ook deze cache is zijn circa 3250 favo’s waard.

Op een parkeerplaats bij GC37A66 ontmoeten we nog de Duitse reviewer Obelodalix die met zijn auto al een aantal dagen door Duitsland aan het toeren is.  Er ontstaat een ware  coinhandel  op een donkere parkeerplaats, waarbij nog gauw even wat moois wordt gekocht.

En dan is het echt tijd om terug te rijden richting Nederland. We maken nog een dinerstop in het centrum van Wildeshausen waar we met een echte curryworst en potten met bier onze reis afsluiten.

Via Apeldoorn rijden we terug naar Velp waar we iedereen afzetten. The Heuv, Fine-Line, Team Mac Bean Stash en Ellino, bedankt voor de gezellige dag en top dat deze GMA3 weer een groot succes is geworden.

En wat gaat de volgende  trip worden? Iets ludieks? Iets spannends? Iets uitdagends? Iets bijzonders? Iets grappigs?  Ik denk dat het een combinatie gaat worden van al deze facetten want de ideeën zijn er nog voldoende!!

The Axe Factor

MULTIMEDIA

 FOTO-ALBUM