Escape Room

Er waren al enige Whatsapp-berichten overheen gegaan over het idee om onze geocache-kennis eens op een andere manier te gebruiken. Maar nu kwam het er toch echt van.

Half oktober maakte Ellino de groep weer even wakker door te vertellen hoe gaaf een Escape Room wel niet is. Door wat heen en weer te surfen kwamen we al gauw uit bij Escape Room Gelderland in Bemmel. De verhalen en recensies zijn lovend dus wellicht konden we deze Escape Room met eigen ogen gaan aanschouwen.

Aangezien de agenda’s van alle Geofriends bomvol staan hebben we een datum geprikt op maandag 7 november 2016. Een dag dat helaas niet alle Geofriends mee konden maar toch met een groep van 10 personen vertrokken we naar Bemmel. Mr. Loggy, Demostar, Ellino, R&B Caching, Vandermmeer, The Heuv en The Axe Factor gaan deze maandagavond het avontuur aan.

Aangekomen bij Groundzero  bevinden we ons op een industrieterrein en bij binnenkomst worden we opgewacht door een vreemde pop met duistere ogen; oké de stemming is gezet. We worden opgewacht door de eigenaren van de Escape Room. De groep wordt verdeeld over 2 kamers. In “het Landhuis” gaan Jan, Margreet, Sarina en Chantal aan de slag, en in de” Face Your Fears” kamer gaan  Marc, Rob, Remco, Brenda, Joost en Guido het avontuur aan.

Na een korte uitleg laten we ons “opsluiten” in de kamers en kan de zoektocht naar de sleutel beginnen. Het blijkt dat onze Geocache skills hier goed van pas komen. Door logisch te denken, goed te zoeken en met name goed samen te werken komen we door de mooiste kamers met speciale effecten. Uiteraard gaan we niet verklappen wat er allemaal gebeurd is, maar alle zintuigen werden geprikkeld.

Alles is tot in de puntjes uitgewerkt en gelukkig komen we met z’n allen weer heelhuids buiten!

Onder de indruk van alles wat we hebben gezien en zeker een ervaring rijker komen we tot de conclusie dat dit echt naar meer smaakt. De volgende Escape Rooms worden alweer bekeken! Na afloop gaan we nog even bruisend Bemmel in en nemen we bij de plaatselijke cafetaria nog een drankje.

Al met al een heel gezellige avond!!

The Axe Factor