Benoeming nieuwe Geofriends

Het hing al een tijdje in de lucht: het idee om Team VanderMmeer en Skid24 in te lijven tot officiële Geofriends. Talloze keren vergezelden ze ons al op cachetripjes in binnen- en buitenland. Ook organiseerden ze zelf een aantal uitjes zoals de nachtcaches van vorig seizoen en recentelijk de Fred Bull Powertrail. Tijd dus voor een feestje!

Het organiseren ervan begon vorm te krijgen na de Geofriends ‘ALV’ in september bij Team Demostar. Er moest een geschikte locatie worden gezocht, een officieel gedeelte worden voorbereid en natuurlijk mag een hapje en drankje dan niet ontbreken.

Zo verkenden Ellino en The Axe Factor de parkeerplaats met openbare barbecue-plaats aan de Rijnoever t.h.v. Doorwerth. Een partytent werd geregeld, BBQ’s werden in gereedheid gebracht en de catering inclusief bubbels werd door de Geofriends verzorgd. En natuurlijk mocht een gezellige aankleding met fakkels niet ontbreken voor deze feestelijke ‘inauguratie’. Ellino gaf zelfs invulling aan een officieel certificaat.

Nu was het alleen nog zaak om VanderMmeer en Skid24 te lokken terwijl tegelijkertijd de voorbereiding in het diepste geheim moest doorgaan. En da’s niet makkelijk met cachers die van nature alles tot op de bodem willen uitzoeken en voorbereiden. En niet te vergeten de verschillende app-groepen… Eén groep met Friends en Vrinden samen, en een andere groep met alleen de Geofriends; dat is wachten op het moment tot iemand in de ‘verkeerde’ groep post. Aldus geschiedde: met net niet teveel info werd de nieuwsgierigheid van VanderMmeer en Skid24 al in een vroeg stadium op de proef gesteld. Gelukkig liep het met een sisser af, maar bleven VanderMmeer en Skid24 zich afvragen wat er 5 november op het programma stond. We bedachten de list dat het Nachtcache-seizoen door Ellino op mysterieuze wijze ingeluid zou worden; met slechts een tijdstip en coördinaat was dat een goede oplossing.

Rond 19:00 uur arriveerden een paar Geofriends afgeladen met materiaal op de parkeerplaats. VanderMmeer had bedacht een half uurtje eerder te komen en overvielen daarmee het gezelschap. Om 20:00 uur arriveerden ook Skid24 ter plaatse. Mr Loggy deelde mee dat de avond anders zou gaan verlopen dan in het programmaboekje stond.

Nadat iedereen voorzien was van een glaasje bubbels, onthulde Ellino eindelijk de werkelijke reden van dit samenzijn. De verbazing en verrassing was van de gezichten af te lezen, geweldig! Met een een woordje en het uitreiken van de certificaten was de inhuldiging een feit. Jan, Margreet en Ronald, welkom als echte Geofriend!

De barbeques waren inmiddels op bedrijfstemperatuur zodat de grillmasters de bereiding van het vlees konden starten. Daarbij was de warmte  van het vuur geen overbodige luxe, want hier langs het water waaide het behoorlijk fris. De Geofriends lieten zich de broodjes hamburger met gesmolten cheddar, Demostar-saté, sappige shaslicks en een halve meter sparerib heerlijk smaken. Zelfs een bui regen mocht de pret niet drukken. Tegen tienen braken we het kamp op en reden we in colonne naar huize Ellino. Tot in de late uurtjes vierden we daar een supergezellige afterparty.

Geofriends.nl

MULTIMEDIA

FOTO-ALBUM