Een knappe prestatie!

Onze Geofriends VanderMmeer reizen de hele wereld over om leuke , aparte , normale en unieke caches te vinden en te loggen.

Een hobby die veel oplevert; niet alleen in hoeveelheid vondsten en nieuwe belevenissen, maar ook unieke kennismaking met andere cachers. En dat leidt soms tot bijzondere vriendschappen .

De aantallen schieten omhoog. Waar in augustus 2016 de mijlpaal van 10.000 vondsten werd bereikt in Zuid Frankrijk , praten we een goed 2 jaar later over 16.000 vondsten.

En die 16.000ste vondst werd afgelopen vrijdag 19-01-2018 in het bijzijn van een aantal Geofriends op een bijzondere plek gevierd. Voor het nachtcacheprogramma hadden The Heuv , Team Mac Bean Stash , The Axe Factor en natuurlijk VanderMmeer zich aangemeld. Een aantal bijzondere en High Favorited caches werden in de GPS’en geladen.

Inmiddels is het na 01:00 uur als we een donkere en blubberige tunnel onder de Mercedes-Benz fabriek in Düsseldorf induiken. We gaan op zoek naar Glückwunsch zum Kilo PH1990.  Een multi met een een mooie D/T-rating en mooi aantal Favorits. Op pad dan maar. De hoogte van het water valt enigszins tegen , we hadden zeker rekening gehouden met waden door ijskoud water en daar onze uitrusting op aangepast.

Team Mac Bean Stash neemt het voortouw en gaat al glibberend verder de donkerte in. Na een tiental meters blijkt het veilig genoeg te zijn, en volgt de rest zeer voorzichtig. Wat een baggerbende, maar ook weer leuk!  De tunnel gaat verder en verder, de uitgang is nagenoeg niet meer te zien.

Dan doemt er een ladder naar boven op. We kijken omhoog tegen een rooster aan, midden op het fabrieksterrein. Naast die ladder hangt een mooie ammobox met herkenbaar GC-logo. Yes, we hebben hem! Toch niet helemaal… We blijken lockpicking te moeten toepassen om het slot open te maken en het logboek te kunnen beschrijven. Gelukkig hebben we twee specialisten onder ons met ervaring en juist setje. The Heuv gaat enthousiast  aan de gang en enkele seconden later klikt het slot open. Yes!

Geheel uit het niets horen we wat geklingel. Als verrassing tovert vrouwe VanderMmeer uit haar knalgale rukzak een flesje bubbels en glazen. Een telefoon wordt opgestart en op het scherm staat een fantastisch getal! Dit is de de 16.000 gevonden cache van VanderMmeer! In deze weinig comfortabele baggersloot dient de ammobox als dienblad en schenkt VanderMmeer de champagne glazen vol. Daar moet op getoast worden! Gefeliciteerd, op naar de volgende mijlpaal!

Een knappe prestatie!

The Axe Factor