12-12-12

Dinsdagavond 11 december 2012; de vooravond van een bijzondere dag.

12-12-12 is de datum om caches te doen en een souvenir te scoren. En als Geofriends kunnen en willen we niet achterblijven, maar om nou “gewoon” 1 cache te doen; nee.. dat is geen ludieke actie. Dus werd er iets beters bedacht: Laten we op 12-12-12 om 00:12 12 provincies aandoen en 12 caches meepakken. En zo was het idee geboren voor een nieuwe actie van de Geofriends.

Op deze koude dinsdagavond staan 6 leden van de Geofriends klaar voor deze tour. Paraat staan Team Mac Bean Stash, Ellino, Fine-Line, The Heuv en The Axe Factor. Omdat het een doordeweekse dag betreft was het voor de andere leden niet mogelijk om vrij te regelen maar zij bleven via de  mobiele netwerken op de hoogte van alle belevenissen.

Om 22.15 uur staan we op de carpoolplaats in Arnhem om te vertrekken richting Groningen. Daar willen we om 00:12 uur starten met de eerste cache.

vlag-groningen Groningen

De tocht er naar toe verloopt soepeltjes, maar bij binnenkomst in de provincie Groningen  begint het behoorlijk te sneeuwen en passen we onze snelheid aan. Gelukkig zit er dit jaar geen tijdsdruk achter zoals bij de 15 landen in 24 uur tour.

Mooi, de eerste cache Westpoort hebben we precies  op tijd gevonden! De cache is mooi verstopt en we kunnen rustig loggen. De sticker wordt geplakt en de heren laten onze “signature” achter in de sneeuw. Hoera!! Onze tour gaat nu echt van start!

vlag-friesland Friesland

Onze tocht gaat verder richting Friesland. Onderweg krijgen we via de Twitter een melding dat er een nieuwe cache online is gekomen. Wow, welke is het, waar ligt ie? wordt door de bus geroepen. Gaan we op deze tocht ook nog een FTF vinden? Het zal toch niet? Kaarten worden erbij gehaald en ja hoor, de cache Xsie ‘m daar zitten ligt op de route! Plannen worden omgegooid en we rijden op deze nieuwe cache af. Iedereen springt uit de bus en gaat op zoek naar de cache. Bingo!! De enige dame van deze tocht roept: ”Hebbes!!!” Een maagdelijk cacherolletje lacht ons toe en onze sticker wordt er vol trots ingeplakt. Door de sneeuw terug naar de bus en op naar Overijssel.

vlag-overijssel Overijssel

Het is rustig op de weg waardoor onze tocht goed verloopt. Onderweg maken we bij elke provinciegrens die we passeren een foto van het provinciebord inclusief onze Geofriends-magneetplaat. Onze medeweggebruikers zullen menigmaal gedacht hebben; wat zijn die lui aan het doen?:-)

Om 01:27 uur komen we aan bij TB Hotel Steenwijk. Mooie plek om rustig in te checken en te loggen. Zeker om dit tijdstip. Overdag zal het er best druk kunnen zijn met alle wagens van Jan Krediet.

vlag-drenthe Drenthe

Dat was Overijssel gauw verder naar Drenthe. DE provincie met alle hunebedden. Onze cache, DHV – Bruggen en sluizen 07 – Pijlebrug, lag overigens niet onder een hunebed verstopt. The Heuv had hem snel gevonden waardoor we om 01.43 uur op naar Gelderland konden.

vlag-gelderland Gelderland

De kop van Nederland hadden we inmiddels al weer verlaten een 3e van onze toch zat er al weer op. De Ford Transit die we gehuurd hadden  had gelukkig een goede verwarming want met die sneeuw en wind was het best koud.

De klok geeft 02.15 uur aan als we in Gelderland de cache Dat scheelt naderen. En bij deze cache moesten we even zoeken. Maar de Geofriends zijn niet zomaar uit het veld te slaan en met vereende krachten vonden we deze cache op een mooi plekje. Vanaf dit punt gaat Team Mac Bean Stash verder achter het stuur. En hij brengt ons eerst naar de provincie Flevoland.

vlag-flevoland Flevoland

De cache Droge voeten 5 ligt verstopt bij een bankje, maar met deze temperaturen hadden wij geen zin in ‘ff zitten’. De sticker die The Heuv en Ellino speciaal voor dit event hebben ontworpen, wordt om 02.45 uur in het logboekje geplakt en Flevoland staat ook op de kaart!

vlag-noord-holland Noord-Holland

De tocht gaat vervolgens verder naar het zuiden en zo komen we aan bij de provincie Noord-Holland. Blaricum is de stad die ons het beste uitkomt op onze route.

De BECC: Blaricums Eerste Carpool Cache is ons doel, welgeteld 250 meter binnen de provinciegrens. Het fietspad was hier inmiddels spekglad, dus nog uitkijken ook! Nee makkelijk was deze cache niet, op de meest logisch plak werd gezocht maar mooi niet. Verder zoeken en door de donkere nacht horen we ineens de kreet “Check”! ja hoor gevonden! De sticker wordt geplakt en we stappen weer in onze warme bus. Gelukkig is de weg niet zo glad als het fietspad en kunnen we onze tour vervolgen naar de provincie Utrecht.

vlag-utrecht Utrecht

Voor deze cache hadden we thuis de juiste aanvliegroute berekend en toch presteren we het om er voorbij te rijden!! Nee via de woonwijk is er geen mogelijkheid om te komen dus toch maar even teruggereden. Na wat zoekwerk tussen de bladeren en in het donker doemde TB Hotel Op de Grens van Blaricum en Eemnes op. Na wat TB’s ruilen checkten we uit en zoals nette gasten betaamt lieten de cache weer netjes achter.

vlag-zuid-holland Zuid-Holland

De klok geeft inmiddels 04.18 uur aan en we zijn in Zuid-Holland beland. Nadat we een fotootje hebben getrokken van het provinciebord langs de snelweg, nemen we de afslag naar GECC: Gorkums Eerste Carpool Cache. Deze cache is ideaal voor dit soort gelegenheden en Fine-Line heeft de koker zo gespot. De gure wind houdt de slaperige koppen wakker en nadat we hebben gelogd zetten we koers naar de verste uithoek van vandaag: Zeeland.

vlag-zeeland Zeeland

De ochtend begint al heel langzaam in te zetten om 05:20 uur loggen we de cache Slabbecoornpolder. Het was even zoeken en deze cache had wat afwijking. Ook gingen de bedrijven op dit terrein al aan het werk en werden we aangesproken door een eigenaar “Zo zo druk hier!”  Maar niets kan ons meer stoppen nu we willen deze tour afmaken inclusief een cache in elke provincie!! Na een minuut of 10 hebben we hem dan toch gevonden en kunnen we deze koude provincie verlaten op naar de Brabantse gezelligheid.

vlag-noord-brabant Noord-Brabant

07:00 uur en The Axe Factor neemt een sprint naar de cache Stop ‘N Go – Carpool Geldrop bij Eindhoven. De medecachers moeten nog even wakker worden van de tocht van Zeeland naar Noord-Brabant. Deze hadden we zo in de pocket en nu gingen we dan op weg naar de laatste provincie.

vlag-limburg Limburg

Als waardige afsluiter van deze geweldige tocht hebben we de Schaapskooi D’n Heikop in ons draaiboek staan. Op deze mooi beschutte plek vinden we de cache supersnel en plaatsen we om 07:30 uur onze laatste sticker. Onze tocht is geslaagd!!! WE hebben op 12-12-12 in 12 provincies een cache gevonden!

Na het maken van een groepsfoto rijden we met een voldaan gevoel terug richting Arnhem.

Wat een reis! Wat een onderneming! We hebben totaal over deze tocht 7,5 uur gedaan en zagen op de teller dat we 800km hebben gereden! De gezelligheid in de bus was ondanks het late en vroege tijdstip uitstekend. Een tocht om niet te vergeten en weer een ludieke actie van de Geofriends!

De hersenen van de Geofriends draaien alweer op volle toeren want na zo’n leuke tocht kriebelt het alweer…

Wat zal onze volgende uitdaging in 2013 worden?

MULTIMEDIA

 FOTO ALBUM

PODCAST

podcacher_logo

Show 399.2: Fun with Twelves

Team Mac Bean Stash