Project Twentythirteen

Het was weer tijd voor een nieuw avontuur met de Geofriends en laat The Axe Factor nou iets speciaals ter ore zijn gekomen. Op Twitter kwam een tip binnen van onze Geovrind Oliphientje. Zij had gelezen dat er een event wordt georganiseerd met de bedoeling om een wereldrecord te halen. Remco (The Axe Factor) verdiept zich erin en al gauw Is het duidelijk dat de organisatie van het MEGA-EVENT “Project Twentythirteen!” (GC3Q8DH) het record wil gaan zetten om 2013 caches te publiceren in 1 dag.

Een wereldrecord zou het moeten worden. Wauw! Een wereldrecord daar weten wij ook wel raad mee. Kunnen wij als Geofriends daar ook iets in betekenen? Het zou toch leuk zijn dat de Geofriends, die ook een wereldrecord hebben neergezet, bij dit record aanwezig zijn? De plannen worden voorgelegd. Locatie is Thalheim bei Wels, Oostenrijk dus! Met een bus op pad en een weekendje naar Oostenrijk. Gezellig! Al gauw hebben Team Mac Bean Stash, Ellino, Fine-Line, The Heuv en The Axe factor de plannen om vanaf 31 mei drie dagen aanwezig te zijn bij dit event.

Ook wordt er gebrainstormd om mee te doen aan het wereldrecord. En daar wordt een geweldige puzzel en cache gecreëerd. Aanrader om deze te cache te doen! (P13#1166 ‘Geofriends Intersection’ GC4BVW9)

Helaas komt er een bericht van het organisatieteam dat er geen officieel wereldrecord gevestigd gaat worden. De regels hiervoor zijn streng en de organisatie heeft besloten om er vooral een leuke uitdaging van te maken. Natuurlijk werken wij daar ook graag aan mee.

De bus voor de tocht wordt geboekt, het huisje wordt geregeld en al snel zijn we onze spullen aan het pakken. De bus wordt vrijdagochtend 31 mei om 08:00 uur opgehaald. Alle spullen worden ingeladen en we zijn op weg naar Oostenrijk! Onderweg wordt er uiteraard nog gestopt om een paar caches te pakken en dan snel naar ons huisje, een ouderwetse troadkasten-woning. De woning is “slechts” 350 jaar oud en de deuren zijn extreem laag wat regelmatig door Fine-Line ondervonden is.

De beheerster is een vriendelijke Oostenrijkse vrouw die het allemaal erg gezellig vindt dat we er zijn. De oude kachel stookt ze voor ons op en het hout legt ze alvast klaar. Waar vind je tegenwoordig nog z’n gastvrouw?

We ruimen gauw de spullen op en gaan op zoek naar een restaurant want Marc van Ellino vind het de hoogste tijd voor een goede schnitzel of curryworst. En die vinden we dichtbij. In een Oostenrijkse Gasthof gaan we aan tafel en bespreken we de plannen voor de aankomende nacht want bij zonsopgang vind het eerste event van dit weekend plaats. Het Official Side Event Projekt 2013 – Sunrise T5! (GC46PV8)

Echt doorzakken zit er die avond niet want om 03:00 uur gaan de wekkers af. Opstaan! Snel een bakkie en de bus in want bij zonsopgang moeten we in onze boten zitten. Het Sunrise Event zou in eerste instantie plaatsvinden op de rivier de Traun, maar door de vele neerslag en snelle stroming heeft de organisatie besloten de event-locatie te wijzigen.

En terecht! De rivier stroomde zo hard dat de Cache-Tanic dat niet overleefd zou hebben. Dus met een nieuw coördinaat op zak op weg richting Thalheim. We komen aan bij een meer, en als we de deuren openen horen we alleen maar het geluid van pompen en boot-opblazende mensen. Zeker 200 mensen staan paraat om te water te gaan. Onze boten zijn voorzien van lucht en samen met Geovrinden VanderMmeer stappen wij in onze boten, peddelen het water op en dan.… wachten! Maar waarop? Niemand heeft enig idee en op het water drijven vele boten. Na ongeveer een half uur gedobberd te hebben komt er een boot van het organisatieteam inclusief een logboek! Als bijen op honing snelt iedereen richting het logboek. Uiteindelijk staan al onze namen incl de Geofriends sticker in het boekje. Missie geslaagd!! In de bus naar onze woning op weg naar een lekker ontbijt. Met z’n allen gezellig aan tafel en klaarmaken om vervolgens terug te gaan naar het event-terrein in Thalheim bei Wels.

Na al dat gebabbel is het nu tijd om wat Project 2013 caches te gaan doen en we vertrekken richting een leuke mini trail van RauGeo (één van de organisatoren die we ontmoet hebben). Een mooie wandeltocht samen met VanderMmeer. Langs het water lopen we van cache naar cache.

Na deze reeks wordt de difficulty omhoog geschroefd om een T5 boom te gaan beklimmen. Gelukkig hebben VanderMmeer en The Axe Factor hun klimuitrusting bij zich zodat ze de boom kunnen beklimmen. Met de BigShot wordt de lijn omhoog geschoten om vervolgens de cache op te gaan halen. Het weer slaat inmiddels om en het tempo wordt opgevoerd. Nadat de cache gelogd is helpt iedereen mee met opruimen en inpakken om vervolgens gauw droog de bus in te gaan.

We gaan met z’n tienen op zoek naar een gezellige eetlocatie wat in de omgeving nog niet zo eenvoudig schijnt te zijn. Uiteindelijk zitten we aan tafel met een drankje en een groot bord met vlees. Het was een geslaagde dag met ook nog eens leuke caches. De VanderMmeer-tjes vertrekken richting hun hotel en wij gaan naar onze troadkasten voor een borrel. De dag wordt geëvalueerd en omdat de meesten al op tijd uit bed waren verdwijnt de een na de ander naar zijn bedje.

Zondag, de laatste dag alweer. Omdat er nog een kleine acht uur gereden moet worden naar huis vertrekken we op tijd. In de buurt worden nog de mysteries GC4B0PB, GC4AXZM en GC1HZ1C gezocht en gevonden. Deze waren met succes opgelost.

Het weer is inmiddels zo slecht dat de snelheid laag blijft. Bij Passau zien we dat de Donau buiten zijn oevers is getreden en op de radio horen we dat we net op tijd Oostenrijk hebben verlaten. Rond 20:00 uur komen we aan bij de welbekende verzamelplek bij het Velpse Ziekenhuis. Het weekendje is alweer voorbij.

We kunnen terugkijken op een gezellig weekend met leuke caches en ontmoetingen! Geofriends en Geovrinden VanderMmeer, bedankt!!

The Axe Factor

MULTIMEDIA

VIDEO

logo_wt1

FOTO-ALBUM