Ellino

Ons team bestaat uit Marc (1973) en Saar (1977) uit Arnhem. Het cache-avontuur begon in 2004. Bij Marc was er altijd al een interesse in kaartlezen. Vandaar dat we omstreeks april van dat jaar een Garmin Etrex Vista kochten. 440 Euro verder konden we met onze aanwinst (met monochroom-scherm!) op pad. Eerst werd op internet gekeken of er informatie te vinden was over het gebruik van GPS-ontvangers. Zo stuitten we op het fenomeen Geocaching.

Onder de naam “Sgt Pepper” vonden we “The Syp” (GC566C). Deze eerste cache vonden we samen met “The Heuv”. Het werd uiteindelijk 2008 toen er met enige regelmaat caches werden gezocht. De Garmin Vista had inmiddels plaatsgemaakt voor een Garmin Map60CSX. Nog later kwam daar een Garmin Oregon 300 bij. We bleken in staat om ook anderen te besmetten met het cachevirus. In de periode 2008 en 2009 hebben we Robin “Fine-Line”, Rob “Mr. Loggy” en Joost & Audrey “Team Demostar” ook aan weten te steken.

Eind 2009 ontmoette we Sander en Amber van “Team Mac Bean Stash” bij de cache “Avatar” (GC11JA5). Tijdens het samen volbrengen van deze cache wisselden we cache-tips en telefoonnummers uit. Door die uitwisseling van telefoonnummers kwamen we tot een bijzonder weerzien. Remco van “The Axe Factor” en broer van Sander bleek een oude schoolvriend van Marc, zo’n 20 jaar geleden. Door toedoen van “Team Mac Bean Stash” zijn we via het cachen weer met elkaar in contact gekomen.

Vakanties worden niet meer geboekt zonder eerst te weten of er in de omgeving leuk te cachen is. We vertoeven met enige regelmaat in de Belgische Ardennen, de omgeving van Dinant. Daar hebben we dan ook menig cache gevonden. Maar ook zijn we voor het cachen regelmatig in Duitsland te vinden. Ook daar liggen schitterende (nacht)caches. De vrijheid en het zelf bepalen van spel- en sportelementen maken geocachen een ideale hobby voor ons.

“Geofriends” geeft voor ons een extra dimensie aan de hobby. Spanning en ontspannen met een selecte groep cachers. Geocachen kan natuurlijk ook met andere cachers dan de Geofriends. We zijn daarom ook regelmatig op events in de omgeving te vinden. Inmiddels hebben we leuke contacten opgedaan in het Geocachewereldje.

Inmiddels staat de teller bijna op 2900. Daartussen heel veel simpele tradi’s maar natuurlijk ook werkelijke juweeltjes. Een favoriet cachetype hebben we eigenlijk niet. Een mooie multi, nachtcache, T5 of een FTF-jacht. Het kan ons allemaal gelukkig stemmen. De laatste tijd zijn we misschien wat minder actief. Het gaat ons niet om de “punten.” Een power-trail kan ons niet echt (meer) bekoren. We pakken liever juweeltjes waar we lang op kunnen teren.

ONZE geocache Top 5:

  1. Eleutherna Hellenistic Bridge
  2. Nº 1000: Last Station (SE)
  3. Stairway to Heaven
  4. TNT: Donjons & Mountains & Moria: The Return
  5. Abandoned Hospital

ons foto-album:

onze GC-statistieken: